Tarup - Davinde
Hvis en fællestur skal blive en succes, så skal ruten testes godt og grundigt.
Næste fællestur går til Tarup-Davinde søndag den 12. februar 2023. Vi mødes ved naturskolens parkeringsplads kl. 13.00. Men for, at sådan en tur skal blive en succes for alle de tilmeldte, er der en del forberedelse der skal tages højde for først. Det er vigtigt for mig, at have kørt ruten inden jeg mødes med andre som enten har et handicap eller som er kronisk sygdom. Det er vigtigt for mig, at turen både bliver en succes for mig, men også for deltagerne. For mange af deltagerene er sådanne ture noget helt nyt for dem og det kan også være grænseoverskridende, da det er på ukendt territorium og derfor er det ekstra vigtigt, at jeg har gjort mine erfaringer forinden. Jeg er selv rutineret i, at kører i skove og på off-road stier, men selv for den bedste, kan underlaget snyde.
Turen ud i naturen, gør noget godt for mig og hjælper mig med min PTSD. Jeg elsker naturen og dens stilhed, men jeg elsker også, at være social og dele oplevelser med andre.
Test turen vi gik/kørte søndag den 05. februar 2023 var på ca. 4 km rundt i skoven. På et tidspunkt fare vi vildt og vi måtte ud på landevejen for, at finde tilbage til ruten på kortet vi havde med. Det gjorde også, at vi nu havde fundet ud af, hvilken vej vi ikke skulle gå. På vej tilbage til ruten finder vi en stikvej ind og det er her underlaget snyder mig. Jeg kunne godt se der var mudret, men valgte at køre op på græsset, fordi det så mere tørt ud. Men da jeg kom op på toppen af græsset gled min stol og jeg rutchede lige ned i alt mudderet og så sad jeg så ellers der. Der er bare ikke noget værre, fordi hele stolen er smurt ind nu. Men min mand kender turen og ved hvad han skal gøre, men det er et værre svineri. Jeg nægtede da vi kom op til bussen, at kørestol ind som den så ud nu. Så vi aftalte, at jeg tog de 6 km til den nærmeste tank i min elkørestol og manden kørte i forvejen og ventede på mig, så jeg kunne få stolen vasket.
Tarup-Davinde er et skønt naturområde, men også meget stort. Jeg har til fællesturen udvalgt et lille område, da jeg også skal tage højde for dårligt gående. Der er ikke mange bænke på ruten, men så er der i stedet for, en masse store sten, som kan bruges som hvil.
Terrænet
Underlaget på den valgte rute er bedre store stier og enkelte rigtige skovebunde stier, men min stol kunne sagtens komme rundt. På turen er der mange søer, som selv her til vinter har et rigt dyreliv, samt man møder undervejs både heste og køer, som går på området. Vi vil også gå/køre en tur ned på shelterpladsen, som jeg tænker, at når vi har bedre vejr, skal lave en tur til, hvor vi sammen kunne tænde bålet og grille pølser. Det tænker jeg kunne være en rigtig hyggelig fællestur.
Der er mange mennesker i området, der som os nyder naturen og alle dens mange farver. Selv foråret er begyndt, at vise sig og det er helt fantastisk.
Ruten er en god rute både for kørestolsbrugeren men også den dårligt gående. Der er massere af muligheder for off-road ruter, men dem kigger vi ikke på til vores fælles fællestur. Jeg har fokus på den sikker rute rundt. Men skulle der være nogen, der er frisk på en rute der er mere off-road, hopper jeg gerne over i min anden stol og tager turen med Jer. Jeg skal dog først være helt sikker på, at I har en evt. hjælper med og at i har helt styr på jeres kørestol, da det kræver en del fokus for at styrer sig igennem sådan et terræn. Så endelig tag fat i mig, hvis I er frisk på sådan en tur, jeg er selv altid frisk på dem, da jeg synes det er fedt, at udforske sig selv og sin kørestol.
Vi tog ud og testede ruten i meget dårligt vejr og vi var også så heldige, at få sne undervejs. Pga. årstiden vil der også være ruter, som normalt er kørestolsvenlige, som jeg vil fravælge lige nu, pga. underlaget kan enten stå under vand eller meget mudderet. Men det gør ikke, at vi ikke kan tage turen igen, når det har været tørt længe.
Handikap fakta
Der er en okay p-plads i området, dog ikke en handicapplads. Der er ingen handikaptoiletter i området, kun almindelige med trin. Ruten er et kuperet terræn, med mange forskellige underlag og ujævne ruter. Jeg har kørt ruten i min elkørestol og der er områder som både er for almindelige kørestole, men også områder for off-road.
Samlet vurdering:
Gislev – Faaborg Midtfyn.
Hvad synes du?